MENUMENU

BIM: Bouwwerk Informatie Modellering

Dé BIM specialist Noord-Holland

Voor onze projecten werken wij bij Rijvo met BIM: Bouwwerk Informatie Modellering. BIM is de digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw.

Oftewel een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw (bron: het nationaal BIM-platform). Door onze constructies & projecten eerst digitaal op te bouwen uit verschillende objecten wordt het totale project overzichtelijk. Alle benodigde data wordt namelijk op één plek verzameld en kan worden gedeeld met alle betrokken partijen.

 

De voordelen van BIM

Het samenwerken met behulp van BIM heeft vele voordelen voor de partijen die betrokken zijn bij een bouwproject. Efficiënter werken, lagere kosten en doelmatiger beheer zijn belangrijke pluspunten. Maar ook het voorspellen van de prestaties van een bouwwerk, de visualisatie van de gevolgen van verandering in een ontwerp, het nauwkeuriger maken van kostenramingen en het direct zichtbaar maken van risico’s en effecten maken BIM tot een waardevolle werkwijze (bron: Rijkswaterstaat). Dankzij BIM is het mogelijk om informatie over bouwmaterialen te koppelen aan de objecten in het model, waardoor potentiële problemen al helder in beeld komen vóórdat ze zich daadwerkelijk voordoen.