Tips & trends

Sunshower & het belang van een goede gezondheid

We worden al een tijdje met onze neus op de feiten gedrukt; het belang van een goede gezondheid is essentieel. En uiteindelijk het enige dat ertoe doet. Goede voeding (met voldoende afwisseling), beweging, genoeg rust en weinig stress zijn de pijlers van een goede gezondheid. Maar wat kunt u nog meer doen?

Sunshower is een infrarood en/of UV-stralingsunit, die kan worden ingebouwd of bevestigd in de douchehoek. Sunshower heeft veel positieve invloed op de weerstand en de algehele gezondheid. Er zijn Sunshowers met UV-straling, met infrarood straling en met beide.
Vooral senioren en mensen met rug- en nekklachten, stijve spieren en chronische huidaandoeningen hebben er veel baat bij. Maar ook bij een vitamine D tekort is een Sunshower een absolute aanrader.

Infrarood

Infrarood zorgt voor een intense warmte die diep in de huid doordringt. Het heeft  een ontspannende werking en vermindert rug- en nekklachten, spierpijn en reumatische klachten. Het infrarood van de Sunshower is speciaal ontwikkeld voor gebruik onder de douche en geeft het volledige IR spectrum af, net als natuurlijk zonlicht .

UV-straling

UV straling is vergelijkbaar met zonlicht en zorgt voor de aanmaak van vitamine D: een belangrijke vitamine die de weerstand op peil houdt, het energieniveau bevordert en een positieve invloed heeft op onze biologische klok. De enige natuurlijke manier om vitamine D bij te vullen, is door rond het middaguur een half uur onbeschermd (!) in de zon te lopen of zitten. Een tekort kan klachten geven als vermoeidheid, spierzwakte, spiertrillingen of kramp, pijn aan gewrichten of spieren en een grotere kans op botbreuken. Mensen met chronische huidaandoeningen, zoals psoriasis, eczeem en zonneallergie. hebben veel baat bij deze Sunshower.
Sunshower ontspant, stimuleert de bloedsomloop en vermindert pijn en stijve spieren.

Loop eens bij ons binnen voor meer informatie over het inbouwen of bevestigen van een Sunshower in uw badkamer, onze adviseurs  helpen u graag!