Nieuws

Rijvo Groep neemt Keijsper & Reus over

Na diverse ontmoetingen tussen Gerard Groot (Rijvo) en Martijn Rupert (Keijsper & Reus) is afgelopen maandag de overeenkomst getekend: Rijvo neemt Keijsper & Reus tegelzetbedrijf uit Alkmaar over. Met het team van, onder andere 16 vakkundige tegelzetters, een showroom in Alkmaar en een volle orderportefeuille is dit een perfecte toevoeging aan het bedrijf van Gerard Groot.

Martijn Rupert, sinds vorig jaar eigenaar van Keijsper & Reus, was door een toeval in het tegel-avontuur gestapt maar kon niet voldoende tijd vrij maken naast zijn andere bedrijf om van Keijsper & Reus (en het Tegelatelier aan de Edisonweg) te bouwen wat hij voor ogen had. Hij wilde niet simpelweg ‘de stekker eruit trekken’ en zijn medewerkers in de steek laten, want vakmannen zijn schaars en ook de kennis en ervaring van de binnendienst mocht niet verloren gaan, aldus Martijn. Medio 2018 kwam hij in gesprek met Gerard Groot, die meteen zag dat het team van Martijn naadloos paste in zijn visie voor de toekomst van Rijvo.

De afgelopen maanden volgde een traject van gesprekken met opdrachtgevers en leveranciers. Na het tekenen van de overeenkomst zijn woensdag 10 oktober jl. alle medewerkers bij elkaar geroepen voor het nieuws over de overname en een ontmoeting met de directie van Rijvo. Het was even wennen, maar onder het genot van een biertje en een bitterbal was het ijs snel gebroken.
De dagelijkse leiding van Rijvo Keijsper & Reus tegelwerken BV blijft in handen van Patrick Berkhout (hoofd bedrijfsbureau) en ook de verkoop van tegels blijft gehandhaafd op de Edisonweg in de showroom van het Tegelatelier.

De bedrijven van Gerard Groot zijn in korte tijd uitgegroeid tot een totaalpartner op het gebied van wonen, werken, bouwen en interieur. In 2020 wil Rijvo, van oorsprong een tegelzetbedrijf, in Purmerend het grootste bouw- en wooninspiratiecentrum in de regio zijn.
“De overname van de medewerkers, de portefeuille en het team van vakmannen, is een welkome aanvulling op onze werkzaamheden en onze visie” vertelt algemeen directeur Gerard Groot. Hij vervolgt: ““Het team krijgt dankzij deze overname de ondersteuning van een grotere organisatie en kan blijven doen waar zij goed in zijn.”