Next125 keuken
Blogs, Nieuws

Keukentrends 2022

Keukens worden steeds meer een onderdeel van het interieur; in de keuken wordt al lang niet meer alleen gekookt! De keuken is tegenwoordig één open ruimte, waar wordt gegeten, gewerkt en bijgepraat met vrienden en familie. Wat zijn eigenlijk de keukentrends voor 2022? Wij nemen je mee!

Ontwerp

Next125 keuken
Next125 keuken

 

Keukens zijn voornamelijk strak, greeploos (veelal met afgeschuinde of afgeronde fronten), dichte deuren en veel lades. De wanden in de keuken zijn voorzien van panelen in dezelfde kleur als de fronten, een donkere verfkleur of een donkere accentkleur. De achterwand is van hetzelfde materiaal als het werkblad. Bovenkasten ontbreken en in plaats daarvan zien we nu planken of lage klepkasten. De eettafel staat in de keuken en is gemaakt van hout of steen, voorzien van leren stoelen. Aan het einde van het vrijstaande eiland is ruimte voor wat krukken, om een kopje koffie te drinken of mail te checken. Vrijstaande (servies)kasten, een koffiebar, dressoir of boekenkast is gemaakt van hetzelfde materiaal om de ruimte nog meer in het totale interieur te laten opgaan.

Wat vooral opvalt zijn de ronde vormen! Hoeken zijn passé en rond of ovaal is de nieuwe trend voor het kookeiland, de kraan, tafelblad en afwerking.

Kleur & Materiaal

messing spoelbak en kranen
Messing spoelbak en kranen

 

Donkere kleuren blijven onverminderd populair! En dan vooral matzwart, chocoladebruin en antraciet. De donkere kleuren worden gecombineerd met hout en, verrassend genoeg, ook met kleuren als okergeel, mintgroen, grijsgroen en blauw. Materialen als marmer en steenachtigen zijn momenteel niet meer weg te denken in het interieur. Net als metalen zoals goud, koper, messing en zwart staal. Niet alleen bladen zijn in steenlook materiaal verkrijgbaar, ook de keukenfronten kunnen geleverd worden in fenix of keramiek. Praktisch en stoer voor het interieur!

Apparatuur

 

bora bora kookplaat met geïntegreerde afzuiging
Bora kookplaat met geïntegreerde afzuigkap

 

Steeds meer leveranciers gaan mee in de trend van zwarte of donkere inbouwapparatuur, zodat de donkere keuken nog meer klasse krijgt. Ook wordt de apparatuur steeds slimmer en praktischer, zoals de afzuigkappen in het werkblad , kookplaten met een digitaal kookboek en ovens die het licht laten knipperen als ze klaar zijn.

 

 

 

 

 

miele dialog oven
Miele Dialog-oven

 

Apparatuur is tegenwoordig via de telefoon te besturen en de luxere merken hebben zelfs de optie dat een gerecht in de oven via de camera is te volgen. Dit kan bijvoorbeeld met de Miele dialog ovens.

 

 

 

 

Kortom, de keukentrends voor 2022 zijn weer geweldig! Bent u benieuwd naar ons aanbod? Lees dan meer over design keukens, landelijke keukens of klassieke keukens. Wilt u meer inspiratie? Doe dan onze wooninspiratie tour!

Brochure afbeelding Download onze brochure