senioren badkamer
  1. Home
  2. Specialisten
  3. Senioren badkamer

Senioren badkamer

Wordt het tijd voor een senioren badkamer? Hoe minder mobiel u wordt, hoe meer behoefte er is aan comfort en gemak. En liefst met zoveel mogelijk bewegingsvrijheid en zelfredzaamheid. Wat de badkamer betreft zijn hiervoor vele mogelijkheden met veiligheid als uitgangspunt. Wij bieden badkamers voor iedereen die het leven een stuk makkelijker en veiliger wil maken. Van simpele handgrepen tot complete toiletaanpassingen. Van een douchezitje tot toilet een met douchefunctie; er is veel meer mogelijk dan u denkt. Bovendien hoeft dit allesbehalve suf en saai te zijn. Het huidige aanbod doet geen afbreuk aan ‘het uiterlijk’ van uw badkamer en toilet! Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in design sanitair, zij helpen u graag  met een comfort-badkamer op maat. Neem vrijblijvend eens contact met ons op.

Brochure afbeelding Download onze brochure

Veiligheid voor alles

Ruimte creëren doen we door bijvoorbeeld het bad weg te halen. Een douchebak met hoge instap is niet praktisch en kan vervangen worden door een instapbad of inloopdouche zonder drempels. Vloerverwarming biedt hierbij uitkomst; dit verkleint het temperatuurverschil tussen de douchecabine en de rest van de ruimte. Bijkomend voordeel is dat het zeer prettig aanvoelt en de vloer sneller droogt en minder glad is. Met speciale (stroeve) vloertegels is de kans op uitglijden minimaal.

Veiligheid in senioren badkamer

Bij het plaatsen van een badkamer ouderen is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met gebruiksgemak en veiligheid. Wij plaatsen alles op de juiste hoogtes, zodat u een optimaal comfort ervaart. Een senioren badkamer is voorzien van verschillende handgrepen en aanpassingen. Hierdoor kunt u zich makkelijk verplaatsen, vasthouden en voelt u zich altijd op uw gemak. Bij Rijvo houden wij bovendien ook altijd rekening met bewegingsvrijheid, zodat u makkelijk kunt draaien en bewegen.

Neem contact op

Rekening houden met de toekomst

Wellicht is het nu nog niet zover, maar denkt u wel alvast na over een toekomstbestendige badkamer voor de minder mobiele jaren. Met bijvoorbeeld een hangend toilet dat meteen hoger (ergo­nomisch) wordt opgehangen. Een toilet met douche- en haardroger functie waarmee toilet­papier desgewenst overbodig wordt en u zich niet in moeilijke bochten hoeft te wringen.

Maar ook tijdens het realiseren van een ‘gewoon’ nieuw toilet kunnen wij  al verstevigingen in de muur aanbrengen voor eventuele toekomstige steunen. Zo bent u goed voorbereid. Ook rondom de wastafel zijn er veel mogelijkheden om het dagelijks leven een stuk makkelijker te maken. Bent u afhankelijk van een rolstoel of rollator? Denk dan bijvoorbeeld aan een kantelbare spiegel. Deze kan dan ook door anderen gebruikt worden en geeft iedereen goed zicht.

Extra hulpmiddelen

In onze showroom vindt u bijvoorbeeld een railsysteem waar hulpmiddelen op kunnen worden vastgezet. Denk daarbij aan een glijstang met handgreep en zeep­schaal, zodat alles binnen handbereik is. Ook kunt u kiezen voor een beugel om op te steunen, waar ook een handdoek aan kan worden opgehangen.

Kosten senioren badkamer

De prijs van een senioren badkamer is afhankelijk van een aantal factoren: het aantal vierkante meters van de badkamer, uw wensen, de keuze van de producten en de accessoires. Denk hierbij aan speciale steunen en handgrepen, toiletaanpassingen, instap bad of een douchezitje. Om de juiste prijs voor u te kunnen bepalen, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij kunnen dan een beter beeld krijgen van uw wensen en vervolgens een persoonlijke offerte samenstellen.

Neem contact op

Comfort sanitair

Er worden tegenwoordig materialen gebruikt die een zeer luxe uitstraling hebben. Zo heeft u alle comfort in huis zonder dat de badkamer vergelijkbaar wordt met die in ziekenhuizen. Persoonlijk advies is hierbij essentieel. Wij beseffen heel goed dat het om comfort en zelfstandigheid gaat in plaats van hulpbehoevendheid. Naast het praktische aspect zorgen beugels in de douche er bijvoorbeeld voor dat u veiliger de douche in- en uit kunt stappen zonder uit te glijden.

Wij helpen u om verder te kijken dan dit moment en kunnen rekening houden met beperkingen die bij het ouder worden kunnen optreden. Dan hoeft u uw nieuwe badkamer niet na een paar jaar weer te vervangen.

Neem contact op