1. Home
  2. Specialisten
  3. Comfort sanitair

Veilige en comfortabele sanitaire bezoeken

Aangepaste badkamer op maat
Hoe minder mobiel u wordt, hoe meer behoefte aan comfort en gemak er ontstaat, en liefst met zoveel mogelijk bewegingsvrijheid en zelfredzaamheid. Wat de badkamer betreft zijn hiervoor vele mogelijkheden met veiligheid als uitgangspunt. Wij bieden badkamers voor iedereen die het leven een stuk makkelijker en veiliger wil maken. Van simpele handgrepen tot complete toiletaanpassingen. Van een douchezitje tot toilet een met douchefunctie; er is meer mogelijk dan u denkt. Bovendien hoeft dit allesbehalve suf en saai te zijn. Het huidige aanbod doet geen afbreuk aan ‘het uiterlijk’ van uw badkamer en toilet!
Onze Diana is gespecialiseerd in comfort-sanitair en is bovendien ook nog opgeleid als installateur, zij helpt u graag  met een comfort-badkamer op maat: stuur een mail naar Diana

Veiligheid voor alles

Ruimte creëren doen we door bijvoorbeeld het bad weg te halen. Een douchebak met hoge instap is niet praktisch en kan vervangen worden door een instapbad of inloopdouche zonder drempels. Vloerverwarming biedt hierbij uitkomst; dit verkleint het temperatuurverschil tussen de douchecabine en de rest van de ruimte. Bijkomend voordeel is dat het zeer prettig aanvoelt en de vloer sneller droogt en minder glad is. Met speciale (stroeve) vloertegels is de kans op uitglijden minimaal.

Neem contact op

Rekening houden met de toekomst

Wellicht is het nu nog niet zover, maar denkt u  alvast na over een badkamer voor de toekomst en de minder mobiele jaren. Met bijvoorbeeld een hangend toilet dat meteen hoger (ergo­nomisch) opgehangen wordt. Een toilet met douche- en föhn functie waarmee toilet­papier desgewenst overbodig wordt en u zich niet in moeilijke bochten hoeft te wringen.

Maar ook tijdens het realiseren van een ‘gewoon’ nieuw toilet kunnen wij  al verstevigingen in de muur aanbrengen voor eventuele toekomstige steunen. Zo bent u goed voorbereid. Ook rondom de wastafel zijn er veel mogelijkheden om het dagelijks leven een stuk makkelijker te maken. Bent u af­hankelijk van een rolstoel of rollator? Denk dan bijvoorbeeld aan een kantelbare spiegel. Deze kan dan ook door anderen gebruikt worden en geeft iedereen goed zicht.

In onze showroom vindt u bijvoorbeeld een railsysteem waar hulpmiddelen op vast­gezet kunnen worden. Denk daarbij aan een glijstang met handgreep en zeep­schaal, zodat alles binnen handbereik is. Ook kunt u kiezen voor een beugel om op te steunen, waar ook een handdoek aan kan worden opgehangen.

Neem contact op

Comfort sanitair

Er worden tegenwoordig materialen gebruikt die een zeer luxe uitstraling hebben. Zo heb je alle comfort in huis zonder dat je badkamer vergelijkbaar wordt met die in ziekenhuizen. Persoonlijk advies is hierbij essentieel. Veel mensen willen niet uitspreken dat zij ‘hulpmiddelen’ nodig hebben. Wij beseffen heel goed dat het om comfort en zelfstandigheid gaat in plaats van hulpbehoevendheid. Naast het praktische aspect zorgen beugels in de douche er bijvoorbeeld voor dat je veiliger de douche in- en uit kunt stappen zonder uit te glijden.

Wij helpen u om verder te kijken dan dit moment en kunnen rekening houden met beperkingen die bij het ouder worden kunnen optreden. Dan hoeft u uw nieuwe badkamer niet na een paar jaar weer te vervangen.

Neem contact op