MENUMENU

Veilige en comfortabele sanitaire bezoeken

Aangepaste badkamer op maat

Hoe minder mobiel je wordt, hoe meer behoefte aan comfort en gemak je krijgt. Niet alleen ouderdom komt met gebreken. Je streeft naar zoveel mogelijk bewegings­vrijheid en zelfredzaamheid. Wat de badkamer betreft zijn hiervoor vele mogelijkheden met veiligheid als uitgangs­punt. Wij bieden badkamers voor iedereen die sanitaire bezoeken een stuk makkelijker en veiliger te maken. Van simpele handgrepen tot complete toiletaanpassingen. Van douchezitje tot toilet met douchefunctie. Er is meer mogelijk dan je denkt.

 

Veiligheid

Ruimte creëren doe je door bijvoorbeeld het bad weg te halen. Een douchebak met hoge instap is niet praktisch en moet het vaak ontgelden. Een inloopdouche en badkamer met vloerverwarming bieden uitkomst. Dan is er niet zo’n groot temperatuurverschil tussen de douchecabine en de rest van de ruimte. Vloerverwarming is heerlijk en een bijkomend voordeel is dat de vloer sneller droogt en minder glad is.

Badkamer voor ouderen

Minder mobiel vraagt om meer comfort

Badkamer voor ouderen - comfort sanitair

Rekening houden met de toekomst

Wellicht is het nu nog niet zover, maar dien je alvast na te denken over de toekomst en minder mobiele jaren. Denk aan een nieuw hangend toilet dat meteen hoger (ergo­nomisch) opgehangen wordt. Een toilet met douche- en föhn functie waarmee toilet­papier desgewenst overbodig wordt; net als het in moeilijke bochten wringen om alles schoon te krijgen.

 

Ook kun je tijdens het realiseren van het nieuwe toilet tevens al verstevigingen in de muur aan laten brengen voor eventuele toekomstige steunen. Zo ben je goed voorbereid voor wanneer deze nodig zijn. Ook rondom de wastafel zijn er veel mogelijkheden om het dagelijks leven een stuk makkelijker te maken. Ben je af­hankelijk van een rolstoel of rollator? Denk dan bijvoorbeeld aan een kantelbare spiegel. Deze kan dan ook door anderen gebruikt worden en geeft iedereen goed zicht.

 

In onze showroom vind je bijvoorbeeld een railsysteem waar hulpmiddelen op vast­gezet kunnen worden. Denk daarbij aan een glij-stang met handgreep en zeep­schaal, zodat alles binnen bereik is. Ook kun je kiezen voor een beugel waar je steun aan hebt en waar tevens een handdoek kan worden opgehangen.

Gezamenlijk vooruitkijken

Comfort sanitair

Er worden tegenwoordig materialen gebruikt die een zeer luxe uitstraling hebben. Zo heb je alle comfort in huis zonder dat je badkamer vergelijkbaar wordt met die in ziekenhuizen. Persoonlijk advies is hier essentieel. Veel mensen willen niet uitspreken dat zij “hulpmiddelen” nodig hebben. Wij ontvangen je graag in onze showroom waar duidelijk wordt dat het om comfort gaat in plaats van “hulpmiddelen”. Naast het comfortabele gevoel zorgen beugels in de douche er bijvoorbeeld voor dat je veiliger de douche in- en uit kunt stappen zonder uit te glijden.

 

Tegenwoordig moeten we mensen helpen om tien jaar verder te kijken dan waar zij nu zijn. Goed doorvragen is hierbij nood­zakelijk. Mensen die op dit moment hun pensioen naderen zijn een goed voor­beeld. Zij willen nu een nieuwe badkamer maar dienen daarbij eigenlijk meteen rekening te houden met beperkingen die bij het ouder worden kunnen optreden. Hier wil men liever niet over nadenken, maar een badkamer na een paar jaar alweer op de schop moeten nemen is zonde.

Comfort sanitair maakt het leven gemakkelijker