Vloeren: een veelzijdige collectie

Bent u op zoek naar een vloer in uw woning? Dan bent u bij Rijvo aan het juiste adres. Een vloer is ontzettend belangrijk voor de stijl en sfeer in huis. Een juiste keuze maken is daarom van essentieel belang, u loopt er tenslotte elke dag op en het is een blikvanger in de woning. In ons inspiratiecentrum treft u een breed assortiment aan woonvloeren waaronder tegelvloeren en, PVC-, laminaat- en houten vloeren. Als specialist in vloeren geven wij u graag een deskundig advies over de beste vloer voor uw interieur. Kom vrijblijvend eens langs in onze showroom. Dan bekijken we samen met u alle mogelijkheden.

Brochure afbeelding Download onze brochure

PVC vloeren

Een vloer met uitstraling

Als u op zoek bent naar een vloer met de uitstraling van hout of natuursteen maar met het gemak van kunststof, dan raden we een PVC vloer aan. Deze vloer is de laatste jaren een enorme trend. Op zich niet zo gek, gezien de gouden combinatie van het gemak met de uitstraling van populaire woonvloeren.  De PVC vloer is verkrijgbaar in veel verschillende designs. We ontvangen u graag in onze showroom waar u met onze vloerspecialist van gedachte kunt wisselen.

Voordelen van PVC

PVC vloeren staan bekend om vele voordelen. Zo is PVC erg onderhoudsvriendelijk, slijtvast en zeer geschikt voor vloerverwarming. Bovendien is een PVC vloer geluids- en warmte-isolerend, vochtbestendig, zeer hygiënisch en erg duurzaam. Dit alles maakt PVC dan ook geschikt voor iedere woning.

 

Neem contact op

Laminaat vloeren

Hoogwaardige kwaliteit

De laminaat vloer heeft enorm aan populariteit gewonnen. Niet heel verrassend, want door de vele soorten en kwaliteiten is er tegenwoordig een heleboel mogelijk met laminaat. Verbeterde productietechnieken hebben ertoe geleid dat laminaat haast niet meer van een echt houten vloer te onderscheiden is. Van knoesten tot nerven of zelfs spijkergaten, het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Van een antieke uitstraling, een steendesign of een fantasiedecor, de diversiteit is enorm.

Ontdek meer over laminaat vloeren

Een laminaat vloer is nagenoeg op iedere ondergrond aan te brengen en meestal wordt de ondervloer van tevoren geëgaliseerd met een onderlaag die vochtwerend is en een isolerende werking heeft. Laminaat is eenvoudig in onderhoud; regelmatig stofzuigen en dweilen met een neutrale reiniger is voldoende om de laminaatvloer mooi schoon te houden. Overige voordelen van laminaatvloeren zijn: slijtvast, sterk, hygiënisch en kleurecht. Bekijk de mogelijkheden in onze showroom.

Neem contact op

Houten vloeren

Naast PVC en laminaat zijn wij ook hét adres voor houten vloeren. Een houten vloer is op meerdere soorten ondergronden aan te brengen. Echter is het onderhoud van een houten vloer een stuk intensiever dan bij andere soorten. Maar door het juiste onderhoud blijft de warme en exclusieve uitstraling behouden.

Parket

Een houten vloer, ook wel parket genoemd, bestaat uit houten delen.  Dit kan massief hout zijn, of zijn opgebouwd uit verschillende lagen verlijmd hout  met een toplaag van hardhout (lamelparket).  Doordat bij lamelparket het hout verlijmd wordt, zal er minder werking optreden onder invloed van vocht, in vergelijking met massief parket.

De afwerking van parket

De toplaag van parket kan op verschillende manieren worden afgewerkt: met olie, lak of wax. Verder kan de toplaag eerst nog ‘gerookt’ worden en daardoor  een donkerdere kleur krijgen. Vervolgens kan de gerookte toplaag weer afgewerkt worden met olie, lak of wax. Om de toplaag een diepere structuur te geven kan deze worden geborsteld met een stalen borstel en eventueel daarna behandeld met whitewash (dat hecht beter na borstelen).

Mogelijkheden genoeg, dus kom een keer langs om te kijken!

 

Neem contact op

Bekijk alle inspiratie items