MENUMENU

Tal van tegelsoorten

All-in Deals | TegelsTegels kopen doe je natuurlijk bij Rijvo

Tegels zijn nog altijd één van de populairste oplossingen voor vloer- en wandafwerking binnenshuis. Er zijn genoeg redenen om voor tegels te kiezen: Tegels zijn veelzijdig, staan schitterend, zijn duurzaam en niet alleen waterbestendig maar vaak ook hittebestendig. Tegels zijn er bovendien in oneindig veel aantallen varianten, kleuren, uitvoeringen en materialen. En al deze varianten zijn er weer in verschillende klassen op het gebied van duurzaamheid, slijt- en kleurvastheid. Dat maakt het kiezen er niet eenvoudiger op. Rijvo is al ruim 17 jaar jouw tegelspecialist en helpt je graag op weg. Kom langs in onze showroom met honderden voorbeelden die je zelf kunt zien, aanraken en vergelijken. Klik hier voor de openingstijden en bekijk ook zeker even onze “All-in Deal” voor tegels.

Informeer naar onze All-in Deals! Alles geregeld voor één vaste prijs per m2.
Rijvo | Vloer- en wandtegels collectie

Grote diversiteit aan varianten en uitvoeringen

Krijtverf, kalkverf en betonlook verf koop je natuurlijk bij Rijvo!

Wandtegels zijn er tegenwoordig in haast oneindig aantallen varianten, uitvoeringen en materialen. En al deze varianten zijn er weer in verschillende klassen op het gebied van duurzaamheid, slijt- en kleurvastheid. Dat maakt het kiezen er niet eenvoudiger op. Rijvo helpt je op weg. Maak een afspraak en/of stuur een email en laat je informeren.

Wandtegels zijn er grofweg in 4 materiaalsoorten:

 • Keramiek; de meest voorkomende met de meeste typen*
 • Natuursteen; fraai, sfeervol en duurzaam.
 • Glas; een klassieker waaronder ook het bekende en chique glasmozaïek.
 • Metaal; niet veel voorkomend maar tegenwoordig weer terug te vinden.

Vloertegels voor zowel badkamer, woonkamer, toilet én buiten komen tegenwoordig net als wandtegels in meer en meer varianten en uitvoeringen. Meer dan bij wandtegels zijn de technische aspecten van belang bij je keuze. Rijvo biedt uiteraard honderden soorten en maten welke je in één van de toonzalen kunt bezichtigen. Maar minstens net zo belangrijk is de aanwezige kennis en knowhow waarmee wij je van advies kunnen voorzien. Én niet onbelangrijk; laat je je tegelvloer compleet verzorgen door Rijvo dan bieden wij met ons VloerGarantPlan maar liefst 5 jaar garantie op je vloer.

 • ‘Getrokken’ tegels;  middels een pers of streng gevormd en gesneden tegels
 • Droog geperste tegels; tegels die geperst zijn uit een fijnkorrelig mengsel
 • Gegoten tegels; uit een vloeibaar mengsel gevormde tegels, geglazuur of ongeglazuurd*
 • Natuursteen; tegels gezaagd uit natuursteen
 • Kunststeen; vervaardigd uit bijvoorbeeld kunsthars of polymeren

Natuursteen blijft, alle moderne fabricage- en printtechnieken ten spijt, onverminderd populair bij een grote groep mensen. En dat is niet zo verwonderlijk. Structuur, tekening en uitstraling zijn ongeëvenaard. Natuursteen is over het algemeen slijtvast en duurzaam en is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Zoals de naam al doet vermoeden is natuursteen een natuurproduct en elke soort heeft haar eigen kenmerken en toepassingsmogelijkheden. Wanneer je interesse hebt voor een natuurstenen vloer, laat je dan goed informeren door één van onze adviseurs.

 • Stollingsgesteenten; graniet, labrodiet en basaltlava
 • Afzettingsgesteenten; travertin
 • Metamorfgesteenten; kwartsiet, serpentino, leisteen en marmer

Vroeger voorbehouden aan ‘the rich and famous’ maar sinds een aantal jaren volledig ingeburgerd; (glas)mozaïek. Al in de oudheid ontdekte men de schoonheid van mozaïektegels en deze heeft dan ook met wisselende populariteit de tand des tijds goed weten te doorsteen.

De meest populair, glasmozaïek, is er vanaf 1 x 1 cm tot 5 x 5 cm en door het fabricageproces verkrijgbaar in een oneindig aantal kleurschakeringen. Glasmozaïek wordt over het algemeen geleverd op kant-en-klare matjes.

Voor keramisch mozaïek geldt min of meer hetzelfde met uiteraard verschil in het materiaal. Keramisch mozaïek is daarentegen makkelijker schoon te houden en is in afwijkende vormen te verkrijgen zoals kiezelmozaïek of knoopmozaïek (rondjes)

Tot slot is er ook nog (hard)steen mozaïek bestaande uit kleine stukjes steen van eenzelfde dikte maar met wisselende vormen. Deze zijn als matjes verkrijgbaar of los waardoor er decoratieve dessins gemaakt kunnen worden.

Kom gauw eens langs in onze showroom