rechte keuken

Rechte keuken

Een rechte keuken zien we in Nederland vaak terug! Dit komt omdat de meeste woningen op een bepaalde manier zijn gebouwd, waardoor een rechte keuken de meest logische keuze is om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Daarnaast biedt het  voordelen ten opzichte van andere opstellingen. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op of kom vrijblijvend eens langs in onze showroom voor een advies op maat.

Brochure afbeelding Download onze brochure

Functioneel

Zoals we al hebben benoemd is een rechte keuken een veel gekozen keukenindeling. Dit komt, omdat er vaak met compacte ruimtes gewerkt moet worden. Een rechte keuken neemt minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een U-keuken of een kookeiland. Hierdoor is het een ontzettende populaire, maar ook zeker functionele keuken. Doordat met minder ruimte wordt gewerkt, is het belangrijk dat de keuken zo functioneel mogelijk is. Onze keukenspecialisten adviseren u graag bij het ontwerpen van uw keuken, zodat de ruimte zo efficiënt mogelijk wordt ingericht.

Afmetingen

Rechte keukens kunnen verschillende afmetingen hebben. denk hierbij aan een rechte keuken van 3, 4 of zelfs 5 meter! Bij Rijvo is het allemaal mogelijk. De afmetingen die we het vaakst zien is de 3,60 meter variant. Met deze afmeting is er voldoende ruimte om te kunnen koken, spoelen en tóch nog voldoende werkruimte op het werkblad te hebben.

Voordelen van een rechte opstelling

Een rechte keukenopstelling heeft voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een kookeiland; u hoeft niet ‘over te lopen’ met potten en pannen, dus de kans op morsen is vrij klein; koken en spoelen zitten naast elkaar, dus u kunt even snel water in de pan doen, of de groenten afgieten! Alles is op een kort stuk bereikbaar, dus praktisch, en de keuken neemt minder ruimte in beslag in de totale ruimte.

Neem contact op

Soorten rechte keukens

Vandaag de dag is er een hoop mogelijk op het gebied van rechte keukens. Iedereen heeft zijn eigen stijl en daar houden we bij Rijvo graag rekening mee. Zo kunt u een rechte keukenopstelling  in o.a. de volgende stijlen laten ontwerpen:

Indeling van een rechte keuken

Bij de indeling van een rechte keuken hoeft u over bepaalde dingen niet lang na te denken. Een hoge koelkast wordt bijvoorbeeld altijd aan het uiteinde van de keuken geplaatst. Dit kan aan allebei de kanten. Een eventuele oven en/of magnetron is het best bereikbaar in ene hoge kast. Deze kan naast de koelkast komen te staan, of aan het andere uiteinde van de keuken, zodat het werkblad wordt ‘ingesloten’ door hoge kasten. Het fornuis en de spoelbak komen in het werkblad, met aan alle zijdes nog een stuk werkblad om te snijden, te werken of servies neer te zetten. De vaatwasser plaatsen we het liefste in de kast naast de spoelbak.

Breedte van de kast:

Koelkast/magnetron/ oven/koffiezetapparaat: 60 cm
Vaatwasser: 45 of 60 cm
Enkele spoelbak: 45-50 cm
Anderhalve spoelbak: 60 cm
Dubbele spoelbak: 80-90 cm
Afzuigkap: 60-120 cm

Indeling van de deuren (fronten):

De deuren/laden van een keuken worden vaak fronten genoemd. Het geeft een rustig beeld als deze deuren qua breedte zo gelijk mogelijk van afmeting zijn of, als dat mogelijk is, een veelvoud van 15 cm: dus 30,45 of 60 cm. Ook symmetrie is belangrijk! Onze keukenadviseurs zullen u altijd adviseren over de indeling van de keuken. Niet alleen uit praktisch oogpunt, maar ook uit esthetische overwegingen. Bent u bezig met het uitzoeken van een keuken? Let dan vanaf nu eens op de indeling van alle keukens die u tegenkomt: het zal u verbazen hoeveel invloed de indeling van de kasten heeft op de gehele uitstraling van de keuken!

Neem contact op

Rechte keuken kopen?

Bent u overtuigd geraakt van de praktische inzetbaarheid van een  rechte keuken en de voordelen en functionaliteit die  deze biedt? Neem dan vrijblijvend eens contact met ons op om een afspraak te maken met onze keukenspecialisten. Of kom vrijblijvend eens langs in onze showroom!

Neem contact op