Open keuken

Een open keuken is enorm populair. Dit komt doordat het achterwege laten van tussenwanden de ruimte veel groter doet lijken. Door de woonkamer bij de keuken te betrekken ontstaat een gezellige woonkeuken waar het hele gezin kan samenkomen. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van woonkeukens? Neem dan eens contact met ons op of kom vrijblijvend eens langs in onze showroom voor een passend advies op maat!

Brochure afbeelding Download onze brochure

Wat is een open keuken precies?

Een open keuken, de naam zegt het eigenlijk al, is een keuken die los opgesteld staat in een grotere, open ruimte zoals een woonkamer of eetkamer. In tegenstelling tot andere keukenopstellingen, waarbij de keuken (gedeeltelijk) is afgeschermd van de rest van het huis, geeft de open keuken enorm veel ruimte en licht. De keuken is in dit geval een groot onderdeel van de woonkamer, waardoor het meer een meubel dan een aparte ruimte is. De keuken is in dit geval een trefpunt voor alle bewoners en gasten!

Half open keuken

Heeft uw woning bijvoorbeeld een L-vormige hoek waar de keuken het beste tot zijn recht komt? Dan is een  half-open-keuken ook een optie. Hierdoor blijven woonkamer en keuken toch enigszins van elkaar gescheiden. De ruimte behoudt hierdoor wel de open uitstraling, maar u kunt rustig het werkblad vol zetten met vaat,  zonder dat dit meteen onrust in de woonkamer brengt! Deze half-open indeling kan gemaakt worden door een halfhoge wand tussen de keuken en de woonkamer te plaatsen (al dan niet met een zit- of eetbar) of deze af te scheiden met halfhoge keukenkasten, die bereikbaar zijn vanaf de woonkamer,  Deze kasten dienen dan als extra opbergruimte. Maar er zijn natuurlijk diverse oplossingen te bedenken om de keuken enigszins af te scheiden van de woonkamer; denk dan aan een open haard met glas, de momenteel zo populaire Scandinavische  ‘latten-scheidingswand’ of een half open kast. Vraag onze adviseurs om meer ideeën!

Neem contact op

Verschillende opstellingen mogelijk

Een open keuken is op verschillende manieren in te delen. Omdat de keuken veel meer opgaat in de inrichting van de woonkamer, zijn een paar zaken van belang:

  • Hoe gaat u de woning verder indelen?
  • Welke materialen gaat u gebruiken op de wand en vloer in de woonkamer?
  • Hoeveel mensen maken gebruik van de keuken?
  • Wilt u aan het werkblad kunnen eten?
  • Bent u een keukenprins(es) of staat thuisbezorgd.nl als favoriete op uw telefoon?
  • Hoeveel opbergruimte heeft u nodig?
  • Hoe kan de afzuiging technisch geregeld worden?

Als wij u al deze vragen hebben gesteld, kunnen wij pas een optimale indeling voor u maken: een rechte keuken, keuken met bar, halfopen indeling, met kookeiland, een volledig keukeneiland met hoge kasten tegen de wand, een U-keuken of een L-keuken!

Neem contact op

Kiest u voor een open keuken?

Bent u overtuigd geraakt van de voordelen die een open keuken biedt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De keukens zijn ook nog eens in verschillende stijlen mogelijk, zoals de landelijke keuken of design keuken. Of toch klassiek? Het kan allemaal. Maak een afspraak met onze specialisten of kom eens langs in onze showroom.

Neem contact op