Kookeiland

Een kookeiland zien we steeds vaker terug in Nederland. Het is een ideale keukenopstelling voor de keukenliefhebbers, want het is meer dan alleen een keuken. Zo is een kookeiland niet alleen een handige plek om te koken, maar ook een gezellige plek waar u kunt ontbijten of borrelen met vrienden en familie. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom vrijblijvend eens langs in onze showroom voor een advies op maat.

Brochure afbeelding Download onze brochure

Functioneel

Een keuken met een kookeiland is een veel gekozen keukenopstelling.  Het eiland is een centraal middelpunt van een keuken. Met deze opstelling creëert u veel werk- en opbergruimte. U kunt namelijk veel meer opbergen, doordat u meer lades en kastjes heeft. Daarnaast bestaat deze keuken uit twee kanten, waardoor u aan beide kanten kunt werken. Dit is een groot verschil met een rechte keuken. U heeft bij een keuken met kookeiland dus de mogelijkheid om over te lopen. Zo is uw keuken heel groot en heeft u veel ruimte beschikbaar.

Afmetingen kookeiland

Een kookeiland kan verschillen in afmetingen. Zo zijn er kleine eilanden voor kleinere ruimtes, zodat er genoeg bewegingsruimte blijft. Er zijn ook grotere kookeilanden. Bij het bepalen van de afmetingen moet er dus worden gekeken naar de beschikbare ruimte. De afmetingen die we het vaakst zien is de variant van 2 meter breed en 1 meter diep.

Neem contact op

Voordelen van keuken met kookeiland

Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden op het gebied van keukens. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen stijl en voorkeuren. Hier houden we bij Rijvo graag rekening mee. Een keuken met een kookeiland heeft echter voor iedereen een aantal  voordelen:

  • Warm en sfeervol karakter
  • De keuken bestaat uit 2 kanten
  • Extra werkruimte en leefruimte
  • Er wordt meer opbergruimte gecreëerd
  • Het kookeiland zorgt voor een tweede leefruimte

 

Neem contact op

Kosten keukeneiland

De kosten van een keukeneiland zijn vooraf lastig te bepalen. De prijs is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Een voorbeeld hiervan is de afmeting van het eiland. Daarnaast weegt ook het materiaal mee. Om uw wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij een offerte op maat voor u maken.

Keuken met kookeiland kopen?

Bent u overtuigd van de voordelen die een keukeneiland kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken met onze keukenspecialisten. Of kom eens langs in onze showroom!

Neem contact op