Design Tegels

Design tegels aanschaffen voor uw woning of badkamer? Dan bent u bij Rijvo aan het juiste adres. Tegels zijn namelijk nog altijd één van de populairste oplossingen voor vloer- en wandafwerking binnenshuis. Er zijn genoeg redenen om voor tegels te kiezen: Tegels zijn veelzijdig, schitterend in uw interieur, duurzaam, praktisch en niet alleen waterbestendig, maar vaak ook hittebestendig. Design tegels zijn er bovendien in oneindig veel varianten, kleuren, uitvoeringen en materialen. Niet alleen in sanitaire ruimtes zijn tegels ongekend populair, ook in de woonkamer zijn tegels bezig met een opmars. En dan niet zoals verwacht op de vloer, maar als eyecatcher tegen een wand! Vooral 3D tegels of tegels met reliëf geven een heel bijzonder effect. Rijvo is al sinds 1990 dé expert op het gebied van tegels en met de aanwezige kennis en knowhow voorzien wij u graag van advies. Niet onbelangrijk; laat u de tegelvloer compleet verzorgen door Rijvo dan bieden wij met ons VloerGarantPlan maar liefst 5 jaar garantie op de vloer.

Brochure afbeelding Download onze brochure

Design tegels koopt u bij Rijvo

Alle varianten tegels zijn verkrijgbaar in verschillende klassen op het gebied van duurzaamheid en slijt- en kleurvastheid. Dat maakt het kiezen er niet eenvoudiger op. Kom langs in onze showroom met honderden voorbeelden design tegels die u zelf kunt zien, aanraken en vergelijken. Wij helpen u graag op weg. Klik hier voor de openingstijden en vraag onze adviseurs  naar de meerprijs voor het aanbrengen van de tegels. Of neemt direct contact met ons op. Wij helpen u natuurlijk graag.

Neem contact op

De mogelijkheden:

Wandtegels

Meer dan bij wandtegels zijn de technische aspecten van vloertegels van belang bij uw keuze. Rijvo biedt honderden soorten en maten,  waarvan u in Purmerend een selectie kunt bezichtigen.

Wandtegels zijn er grofweg in 4 materiaalsoorten:

  • Keramiek; de meest voorkomende met de meeste typen*
  • Natuursteen; fraai, sfeervol en duurzaam.
  • Glas; een klassieker waaronder ook het bekende en chique glasmozaïek.
  • Metaal; niet veel voorkomend maar tegenwoordig weer terug te vinden.

Natuursteen

Natuursteen blijft onverminderd populair, en dat is niet verwonderlijk. De natuurlijke structuur, tekening en uitstraling zijn ongeëvenaard. Natuursteen is over het algemeen slijtvast en duurzaam en geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Zoals de naam al doet vermoeden is natuursteen een natuurproduct en elke soort heeft haar eigen kenmerken en toepassingsmogelijkheden. Wanneer je interesse hebt in een natuurstenen vloer, laat je dan goed informeren door één van onze adviseurs.

  • Stollingsgesteenten; graniet, labradoriet en basaltlava
  • Afzettingsgesteenten; travertin
  • Metamorfgesteenten; kwartsiet, serpentino, leisteen en marmer

(Glas)mozaïek

Vroeger voorbehouden aan ’the rich and famous’ maar sinds een aantal jaren volledig ingeburgerd; (glas)mozaïek. Al in de oudheid ontdekte men de schoonheid van mozaïektegels en niet zonder reden; het geeft een bijzonder effect aan elke wand.

Het meest populaire mozaiek; glasmozaïek, is verkrijgbaar in een oneindig aantal kleurschakeringen en wordt over het algemeen geleverd op kant-en-klare matjes.

Voor keramisch mozaïek geldt min of meer hetzelfde, maar dit is makkelijker schoon te houden en verkrijgbaar in afwijkende vormen zoals kiezelmozaïek of knoopmozaïek (rondjes).

Tot slot is er ook nog (hard)steen mozaïek bestaande uit kleine stukjes steen van eenzelfde dikte maar met wisselende vormen. Deze zijn als matjes verkrijgbaar of los waardoor er decoratieve dessins gemaakt kunnen worden.

Neem contact op

Bekijk alle inspiratie items