Blogs, Nieuws

Woontrends 2022

Dit zijn dé woontrends van 2022! Nu we het bewogen jaar 2021 achter ons hebben gelaten en we meer tijd dan ooit lijken te hebben, is dit dé uitgelezen kans om eens de bezem door ons ‘thuis’ te halen. Thuis is de plek waar we nu zoveel tijd doorbrengen en waar het, nu meer dan ooit, ontzettend belangrijk is om je lekker, veilig en geborgen te voelen. Lees mee met de nieuwe trends, doe daar je eigen stijl en gevoel bij en begin 2022 vol met nieuwe wooninspiratie!

Kleuren

bruin speciaal stucwerkIn de trendkleuren voor het nieuwe jaar zien we onder andere veel bruintinten. Aardetinten nemen meer de basis over en zwart wordt langzaam vervangen door deze warmere/zachtere variant. Ook grijze, lichte tinten en pastelkleuren zien we terug. Dit betekent niet dat een sterke kleur als bijvoorbeeld blauw niet meer wordt toegepast; integendeel! Een blauw object of een blauw accent in een lichte ruimte staat prachtig en valt op.

Vormen

woontrends in 2021Het valt op dat we steeds meer ronde, speelse en organische vormen zien. Met name in onze meubels, maar ook behang, kunst en woonaccessoires blijven daarin niet achter. Hoeken worden afgerond en rechte vormen laten we steeds meer links liggen. Bogen als doorgang, (half)ronde banken, ovale tafels, of vazen in organische vormen, allen doen ze ‘zachter’ en ‘liever’ aan en dat voldoet eigenlijk volledig aan onze woonwensen.

Stoffen

stoffen strends in 2021Inherent aan de trends op het gebied van vormen, zijn de stoffen. Ook deze zijn zacht en aaibaar. Populaire stoffen als teddystof, bouclé, rib en velours geven ons het gevoel dat ze ons ‘omarmen’. Deze laatste, velours, is al jaren een hit en gezien de sterke, warme eigenschappen van de stof is dat waarschijnlijk een blijvertje.

 

 

Materialen

woon en keukentrends 2021

In de hedendaagse interieurs zien we dat er veel marmer, hout, rotan en webbing gebruikt wordt voor kasten, maatwerk en meubels. Deze materialen zorgen voor een natuurlijke sfeer en balans in huis. We zien veel lichte houtsoorten, de Scandinavische trend zet dus door, maar deze worden probleemloos gecombineerd met bijvoorbeeld donker walnotenhout. Ook zijn de verticale latten als roomdivider, als afwerking van een keuken of bekleding van wanden, niet meer weg te denken in 2022. Voor het contrast en het geven van body aan een interieur, zien we veel messing en geborsteld staal in design deuren, kleinmeubelen, spiegels enzovoorts.

En nu, aan de slag!

Geïnspireerd? Of je nu een muur opknapt in een frisse nieuwe kleur, eindelijk die oude bank de deur uit doet, of met meubelen gaat schuiven… doe wat goed voelt! Je zult zien dat het een nieuwe vibe en nieuwe energie geeft aan zowel je huis als je gevoel. Of speel in op de trend van het ‘hergebruiken’. Combineer nieuw met oud, kies een krukje met een van de prachtige stoffen die momenteel verkrijgbaar zijn en daar is je unieke eyecatcher!

Wil je wel, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Of vind je keuzes maken moeilijk? Daar zijn wij voor! Wij bieden álles op het gebied van interieur onder één dak. Momenteel zijn onze deuren natuurlijk gesloten voor bezoekers, maar achter de schermen staan op alle andere mogelijke manieren klaar om u zo goed mogelijk te adviseren. En wij komen graag naar onze klanten toe om ‘live’ advies te geven en te zien om welke ruimtes het gaat.

Dus bij vragen over ons assortiment, over kleuren of advies? U kunt ons bereiken door telefonisch contact op te nemen en te vragen naar de afdeling Wonen. Mailen kan natuurlijk ook: [email protected]

Tekst: Angela Biesterveld, woonadviseur Rijvo

 

Brochure afbeelding Download onze brochure