tegeltrends
Blogs, Nieuws

Tegeltrends 2022

De styling van uw huis heeft niet alleen te maken met een ander kleurtje op de muur of nieuwe accessoires, ook op het gebied van tegels kunt u tegenwoordig alle kanten op. Met de juiste keuzes krijgt uw woning een trendy, maar tijdloze uitstraling. We houden u graag op de hoogte van de laatste tegeltrends. Lees hier alles over de tegeltrends van 2021 en 2022.

Textiellook tegels

textiellook tegels

 

Een trend die zich in 2021 steeds meer heeft laten zien zijn tegels met de look en feel van textiel of karpet. Bij deze trend die zeker doorloopt in 2022, heeft u de praktische voordelen van keramische tegels én de uitstraling van zachte oppervlakken. Bovendien geleiden keramische tegels de warmte van vloerverwarming veel beter dan in het geval van echt textiel, vinyl, hout of laminaat.

Qua patronen is in dit genre alles mogelijk; van bloemen tot geometrische patronen, maar ook retro, kleurrijk, linnen of poeder-achtig zijn een optie bij een textiellook tegel.

Kleuraccenten en patronen

tegeltrends kleuraccenten en patronen 2020

 

Het wordt steeds populairder om met kleuraccenten te werken in bijvoorbeeld de badkamer, de keuken of het toilet; spelen met kleur kan weer! Gaat u het toilet of de badkamer aanpakken? Vervang een deel van de ‘brave’ tegels dan eens door tegels met een patroon of in een accentkleur. U zou het misschien niet zeggen, maar deze wand bestaat uit tegels! Wow!

Metrotegels in visgraat verband

metro tegels

 

Deze tegels waren in 2021 al erg populair, al werden ze toen vaak horizontaal in halfsteens verband verwerkt. Metrotegels zijn er in diverse kleuren en uitvoeringen, waardoor ze zich makkelijk laten combineren met andere tegels. De trend van 2022 is om nét een stapje verder te gaan.

 

 

 

 

 

Tegels met schubben!

tegels met schubben patroon

 

Bij een tegel denkt u er waarschijnlijk niet als eerste aan; een ‘schubben’ patroon! Toch zijn deze tegels in dropvorm erg populair aan het worden. Naast lichte kleuren, licht marmer, licht groen, of lichtroze zijn deze tegels ook verkrijgbaar in metaal, goud of zilverlook. Een prachtig verrassend element.

 

 

Hexagontegels

hexagon tegels

 

Bent u niet zo van de ronde vormen, maar wilt u wel écht lekker losgaan qua betegeling? Ga dan voor hexagontegels! Hexa-wattes? We hebben het over een zeshoek, een honingraat! Deze tegel is verkrijgbaar in allerlei kleuren en in diverse patronen. De combinatie goud met matzwart geeft een super chic effect.

Metallic tegels

metallic look tegels

 

In 2022 zien we, naast kleur, veel metaalachtige accenten in het interieur. Ook in de tegels zien we deze trend terug. Bijzondere blikvangers in prachtige kleuren met een gloed van zink, goud, zilver, brons, koper of staal. Geef de ruimte een luxe uitstraling door de tegels te combineren met diepblauw, koel, wit marmer en warme houtkleuren! Metallic look tegels kunnen op deze manier prachtig gecombineerd worden met bijvoorbeeld bronzen of koperen accessoires en accenten.

 

 

 

 

Terrazzo Tegels

terrazzo tegels

 

Terrazzo bestaat al eeuwenlang. In 2019 beleefde het zijn herintroductie en in 2022 is deze trend nog steeds gaande. Terrazzo tegels zijn zowel op de vloer als tegen de wand te gebruiken. We zien de terrazzostijl niet alleen terug in tegels, maar bijvoorbeeld ook bij lampen, meubels en andere producten. Terrazzo tegels hebben een kleurrijk en decoratief karakter en brengen een echte mediterrane sfeer in huis. De terrazzo tegels worden tegenwoordig vaak machinaal vervaardigd. Dit betekent dat het meestal keramische tegels zijn met een terrazzo-print. Dit heeft vele voordelen: deze tegels zijn namelijk krasbestendig, kleurvast en onderhoudsvriendelijk.

Om balans in het interieur te brengen, zijn Terrazzo tegels het beste te combineren met effen kleuren.

 

XXL tegels / slabs

xxl tegels wild forest

Niet meer weg te denken uit het huidige tegel assortiment zijn de grote XXL tegels voor wanden en vloer. Met een maximummaat van soms wel 120×260 cm ziet u zo min mogelijk voegen op wand of vloer. Vooral voor marmer(look) tegels en tegels met een decor is dit natuurlijk het mooiste voor toilet of badkamer! Er zijn zelfs merken waarvan de aders doorlopen in de naastgelegen tegels (zie foto), dit geeft het geheel een natuurlijker en rustiger beeld.

 

Brochure afbeelding Download onze brochure