Blogs

Sunshower & het belang van een goede gezondheid

Door de Sunshower douche, kan de zorg voor uw lichaam, geest en gezondheid beginnen bij de start van uw dag! Zonlicht is een onmisbaar geluk component voor ieder mens. De Uv (Ultraviolet) -straling van zonlicht zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D. Dit zal bijdragen aan een goede gezondheid met sterke botten, gezonde tanden, sterke spieren en een goede weerstand. Deze speciale sundouche zal aan de gezonde balans bijdragen.  

Hoe werkt de Sunshower?

Sunshower is een infrarood en/of Uv-straling systeemDeze speciale douche heeft een positieve invloed op de weerstand en de algehele gezondheid. Mensen met rug- en nekklachten, stijve spieren en chronische huidaandoeningen, hebben veel baat  bij deze sundouche. Maar ook bij een vitamine D tekort is deze douche beleving een absolute aanrader. Deze douche beleving is een mooie toevoeging aan uw moderne badkamer en ook aan uw gezondheid!

Sunshower inbouw en Sunshower opbouw

Er zijn meerdere variaties om uit te kiezen. Ook moet u de keuze maken voor een Sunshower inbouw of een Sunshower opbouw unit. Dit wil zeggen dat u ervoor kunt kiezen om de sundouche in de muur te laten monteren en uw muur op dimanier ‘af te laten werken’. Of u kiest ervoor om de unit aan de muur te laten monteren.

Infrarood

Infrarood (IR) zorgt voor een intense warmte die diep in de huid doordringt. Het heeft een ontspannende werking en vermindert rug- en nekklachten, spierpijn en reumatische klachten. Sunshower infrarood is speciaal ontwikkeld voor gebruik onder de douche en geeft het volledige IR-spectrum af, net zoals natuurlijk zonlicht. 

Uv-straling

Uv-straling is vergelijkbaar met zonlicht en deze soort straling zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Dit is een belangrijke vitamine die de weerstand op peil houdt, het energieniveau bevordert en dit heeft een positieve invloed op onze biologische klok. Een tekort aan deze vitamine kan klachten opleveren zoals vermoeidheid, spierzwakte, spiertrillingenkramp, pijn aan gewrichten of spieren en een grotere kans op botbreuken. Mensen met chronische huidaandoeningen, zoals psoriasis, eczeem en zonneallergie hebben enorm veel baat bij deze Sunshower. Deze unit zorgt ervoor dat u ontspant, de stralingen stimuleren de bloedsomloop en vermindert pijn en de last van stijve spieren.

Sunshower combi

Sunshower combi behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt kiezen voor een combinatie van zowel infraroodstraling als een Uv-straling functie. Deze combinatie is de beste simulatie van de zonnestraling beleving. Beide soorten stralingen worden ervaren wanneer u van de zon aan het genieten bent. Uv-straling zorgt ervoor dat bij kan bruinen en infrarood is een ander soort straling dat vooral veel warmte afgeeft. Deze stralingen geven een licht brandend gevoel dat u ervaart wanneer u in het directe zonlicht staat.

Sunshower kopen?

Sunshower kopen bij ons? Loop eens bij ons binnen voor meer informatie over het inbouwen of opbouwen van een sundouche in uw badkamer. U kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen, onze badkamer specialist helpt u graag verder!

 

Brochure afbeelding Download onze brochure