pvc_vloer_schoonmaken
Blogs, Nieuws

PVC vloer schoonmaken

PVC vloer schoonmaken is een relatief gemakkelijke klus. U bent helemaal blij met uw prachtige PVC vloer, dus deze vloer wilt u uiteraard zo lang mogelijk in goede staat houden. Dit soort vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk, maar er zijn zeker een aantal handelingen die u kunt uitvoeren om de vloer zo mooi mogelijk te houden. De beste manier is uw vloer op de juiste manier te onderhouden. Daar willen wij u graag bij helpen.

PVC vloer onderhouden

Er zijn een aantal onderhoudsvereisten die u het beste consistent en secuur kunt uitvoeren voor het beste resultaat. Laat vlekken of vuil niet liggen en verwijder deze zo snel mogelijk. Anders heeft u kans dat het vuil of de vlek in de vloer zal trekken. U kunt in vele gevallen het vuil verwijderen met een droge en uiteraard ook een schone doek. Om een PVC vloer schoon te maken, zijn er verschillende reinigingsmethodes.

Stofzuigen

pvc_vloer_stofzuigen

Zand of kleine steentjes kunnen gaan schuren over de vloer en zo ontstaan er krassen in het oppervlakte. Dit gebeurt zonder dat u het merkt; vaak neemt men dit onbedoeld mee wanneer schoeisel niet uitgaat bij binnenkomst. Vuil blijft aan de schoenen zitten en wordt zo van buiten naar binnen gebracht. Om dit te voorkomen is het regelmatig stofzuigen van de vloer een must. Tip: gebruik wel een stofzuiger waarvan het vloermondstuk een borstelsysteem heeft, om zo krassen tegen te gaan. Het is nóg beter om een speciale parketborstel aan te schaffen. Een andere tip die wij u kunnen meegeven is om een mat te kopen zodat de schoenen bij binnenkomst geveegd kunnen worden. Tevens zal de deurmat ook vocht absorberen.

PVC vloer reinigen

Na het stofzuigen kunt u de vloer reinigen. Gebruik niet te veel water op de vloer en gebruik absoluut geen reguliere schoonmaakmiddelen. PVC vloeren kunnen veel verduren, maar zijn niet bestand tegen agressieve componenten die schoonmaakproducten vaak bevatten. Dus gebruik ook geen allesreiniger, groene zeep of Glassex. Welk schoonmaakmiddel is dan wel geschikt om uw PVC vloer mee schoon te maken? In principe is een reinigingsmiddel niet nodig om de kwaliteit van uw vloer te behouden. Een uitgewrongen dweil met lauw water of een scheutje schoonmaakazijn in het water is voldoende. Mocht u ervoor willen kiezen om schoonmaakmiddel te gebruiken, dan kunt u een speciale PVC reiniger hiervoor gebruiken.

Stofwisser

In plaats van dweilen is het ook een mogelijkheid om een stofwisser te gebruiken. Voor het gemak kunt u ook een stofwisser met een “spray-functie” aanschaffen. Gebruik lauwwarm water en spoel de vacht van de stofwisser regelmatig schoon. In tegenstelling tot het dweilen is de stofwisser praktischer in het gebruik, dus een zeer populaire reinigingsmethode voor de PVC vloer.

 

pvc_vloer

PVC vloer bij u thuis?

PVC vloer specialisme is een deel van ons aanbod en wij kunnen iedere vraag voor u beantwoorden. Bij Rijvo B.V. zijn wij ook gespecialiseerd in het leggen van unieke en stijlvolle vloeren, waaronder houten vloeren, maar ook laminaat vloerenhouten vloeren en vloertegels. Wij voorzien u graag van deskundig advies over de beste vloer voor uw interieur. Kom vrijblijvend langs in onze showroom om samen de mogelijkheden te bekijken. Wilt u liever eerst telefonisch contact opnemen? Dat kan ook, wij staan voor u klaar!

Brochure afbeelding Download onze brochure