laminaat_schoonmaken
Blogs, Nieuws

Laminaat
schoonmaken

Laminaat schoonmaken is belangrijk om de kwaliteit van uw mooie vloer optimaal te houden. U bent helemaal blij met uw laminaat vloer, dus deze wilt u uiteraard zo lang mogelijk in goede staat behouden. De beste manier hiervoor, is om deze op de juiste manier te onderhouden. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en het is niet veel werk. Voor uw gemak hebben wij alle benodigde informatie verzameld.

Onderhoud laminaat

Om te beginnen geven wij voor het onderhoud van uw laminaat u een aantal bruikbare tips mee. Zand of kleine steentjes kunnen gaan schuren over de vloer en zo ontstaan er krasjes in uw laminaat vloer. Vaak neemt men dit mee, wanneer schoeisel thuis niet uitgaat na binnenkomst. Vuil blijft aan de schoenzolen zitten en wordt op deze manier van buiten naar binnen gebracht. Om dit te voorkomen is het slim om een mat te kopen zodat de schoenen bij binnenkomst afgeveegd kunnen worden. Deze deurmat zal tevens het vocht absorberen. Om uw vloer goed schoon te houden is het goed om regelmatig te stofzuigen of schoon te maken met een stofwisser. Denk hierbij aan het borstelopzetstuk van de stofzuiger. Ten slotte is het altijd wenselijk om meubilair aan de onderkant te voorzien van een beschermings-pad zodat er geen krassen kunnen ontstaan bij het verschuiven van meubelen.

laminaat_vloer_schoonmaken

Reinigen

Laminaat schoonmaken is een makkelijke klus. In tegenstelling tot een PVC vloer of een houten vloer, neemt laminaat zelf geen vuil op en daardoor hecht het vuil zicht bijna niet aan de vloer. Vaak is het stofzuigen genoeg om uw laminaat schoon te maken en is dweilen geen vereiste. Mocht het echt nodig zijn om dat stapje meer te nemen, dan is dat uiteraard gewoon mogelijk.

Dweilen

Gebruik geen reguliere schoonmaakmiddelen bij het dweilen van uw vloer. Deze reinigingsmiddelen bevatten agressieve stoffen en zijn zeer slecht voor uw houten vloer. Dit kan de kleur aantasten, of er kunnen vlekken ontstaan die onherstelbaar zijn. Wanneer u gaat dweilen gebruik dan altijd een licht vochtige dweil en lauw water. Met een hele natte dweil brengt u schade toe aan de vloer!

Reinigen

Wat voor soort schoonmaakmiddel kunt u het beste gebruiken voor laminaat? Eigenlijk is een reinigingsmiddel niet nodig,  alleen water is voldoende. Maar als u dat liever wilt, kunt u gebruik maken van een scheut schoonmaakazijn. Mocht u liever schoonmaakmiddel gebruiken, dan raden wij u aan om een speciale laminaat reiniger te gebruiken.

Meer informatie over laminaat vloer?

Laminaat vloer is deel van onze specialisatie en wij kunnen alle vragen voor u beantwoorden. Bij Rijvo zijn wij ook gespecialiseerd in het leggen van unieke en stijlvolle vloeren, waaronder laminaat vloeren, maar ook houten vloerenPVC vloeren en vloertegels. Wij voorzien u graag van deskundig advies over de beste vloer voor uw interieur. Kom vrijblijvend langs in onze showroom om samen de mogelijkheden te bekijken. Wilt u liever eerst telefonisch contact opnemen? Geen probleem, wij staan voor u klaar!

Brochure afbeelding Download onze brochure