Keukeneiland inspiratie

Menig mens zou graag de luxe willen ervaren van een keuken eiland. Het idyllische plaatje wordt geschetst van een zogeheten woonkeuken, waar iedereen gezellig en ongedwongen de keukenruimte benut. Een keukeneiland is dé ultieme manier om een sfeervolle woonkeuken te creëren. Waarom wij als keukenspecialist zo dol zijn op deze keukenopstelling, is omdat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn voor verschillende soorten keukens die voorzien zijn van een keukeneiland. Daarom bieden wij u hier Rijvo keukeneiland inspiratie aan.

Keukeneiland inspiratie mogelijkheden

Ten eerste zullen wij de mogelijkheden benoemen die iedere soort keukeneiland met zich meebrengt. Bij het uitzoeken van een passend eiland kunt u kiezen uit drie verschillende soorten. Houdt bij uw keuze het ontwerp en de totale ruimte in het vizier. Een keukeneiland behoort een toevoeging te zijn op het gebied van uitstraling, extra bergruimte en gebruikersgemak. Op deze punten komen wij later terug, maar voor nu is het goed om te weten dat de ‘ruimte’ een belangrijke factor is. Het is namelijk niet de bedoeling dat het keukenmeubilair te dicht op elkaar staat. Dat zal het eiland niet ten goede komen qua algehele keuken beleving. Het navigeren in- en rondom de keuken, zal dan niet als prettig worden ervaren. Ook heeft dit een negatief effect op de uitstraling van uw keuken. Wees er dus zeker van dat het oppervlak van uw keuken, genoeg ruimte biedt voor een keukeneiland. Onze keukenspecialist staat voor u klaar om deze mogelijkheden voor u uit te werken.

Kookeiland

Deze eilandindeling is waarschijnlijk de meest bekende. Vaak gebruikt met dit ook als verzamelnaam voor alle soorten keukeneilanden. Het kookeiland dankt de naam aan de kookplaat die op het werkblad van het eiland gevestigd zit. Door het verspreiden van de kook- en bereidpunten in de keukenopstelling, profiteer je van een fijne keukenroute. Door deze opstelling is er plaats voor meerdere personen. Bij het voorbereiden en het koken zullen jullie elkaar niet in de weg lopen. Dit is niet alleen fijn voor de keuken navigatie en het gebruikersgemak, maar het is ook nog eens een stuk veiliger.

 

kookeiland

 

Eén van de kenmerken die u bij een kookeiland zult vinden is de alternatieve afzuigingsmethode. Bij het merendeel van de keukens zit de afzuiging verwerkt in de keukenkastjes, dus voor een kookeiland zijn hier aanpassingen bij nodig. U kunt gebruik maken van een plafond afzuiging of een afzuiging dat verwerkt is in het werkblad van het eilandblok.

Spoeleiland

In plaats van de kookplaat, is het spoeleiland blok voorzien van een spoelbak. Deze keukenindeling biedt meerdere mogelijkheden aan. Naast dezelfde voordelen die u bij een kookeiland ook vindt zoals een fijne keukenroute, ruimte en betere veiligheid, biedt spoeleiland meerdere opties. Zo kunt u verschillende spoelbakken kiezen. Enkel, anderhalf of dubbel in combinatie met een afdruiprek. Bovendien is het mogelijk een Quooker te laten installeren. Dit is een keukenkraan waar direct kokend water uitkomt. De 4-in-1 Quooker geeft warm, koud kokend en zelfs bruisend water!

Waar u bij een kookeiland rekening moet houden met een alternatieve afzuigingsmethode, moet u bij een spoeleiland rekening houden met een waterafvoer. Deze afvoer wordt in het eilandblok aangemaakt. Het is dus belangrijk om van tevoren uit te zoeken of dit technisch een mogelijkheid is voor uw keuken. De meest praktische uitvoering, is om de vaatwasser naast de spoelbak in te delen. Op die manier heeft u geen extra aan- en afvoer nodig.

 

spoeleiland

Schiereiland

Een schiereiland is een totaal andere soort keukenopstelling dan de voorgaande keukeneilanden. Het eilandblok wordt namelijk aan een deel van de keuken geplaatst. Dit eiland is dus niet losstaand en staat in verbinding met de keuken. Aan deze opzet heeft deze opstelling de naam schiereiland te danken. Het voordeel van deze opzet is dat dit eiland minder ruimte inneemt. Daarom word dit soort keukeneiland vaak in de kleinere keukenruimtes geplaatst. Een ander voordeel van een schiereiland is dat er geen standaard locatie is voor de verbinding. Zo kunt u bij het plaatsen de meest gunstige manier van verbinden kiezen. In tegenstelling tot de andere twee keukeneilanden, hoeft u zich geen zorgen te maken over aparte aansluitingen.

Keukeneiland zonder apparatuur

Een keukeneiland zonder spoel- of kookvoorzieningen is ook een zeer praktisch alternatief voor de keukeneilanden. Zo kun je zelf bedenken waarvoor je het eiland gaat gebruiken. U kunt dit extra keukenblok gebruiken wanneer je een heerlijk buffet serveert. Maak er een gestylde bar van of een unieke werkplaats. Ipad opladen, voorbereid die Zoom meeting in gaan en tegelijkertijd de batterij van je telefoon aanvullen. Met een paar stopcontacten in het werkblad verwerkt, is het eiland optimaal te gebruiken als werkruimte.

Keukeneiland inspiratie interieur

Bij het plaatsten van een keukeneiland verandert de uitstraling van de ruimte en daarmee ook de sfeer. Rijvo biedt u de kans om uw keuken om te toveren tot ultieme woonkeuken. Met een ruim assortiment bestaande uit een topselectie interieurstijlen wordt het samenstellen van uw keuken een feest! Aan de hand van een interieur ontwerp kunt alle stijlen uitproberen. Laat de verbeelding spreken met een design keuken of een landelijke keuken. Wij bieden eigentijdse wooninspiratie zodat u kunt kijken welke stijl het best bij u past.

Voordelen van een keukeneiland

Alle soorten keukeneilanden zijn in diverse vormen en maten verkrijgbaar. Hierdoor kunt u gemakkelijk de ideale afmetingen vinden die passend zijn bij de ruimte. Bij het kiezen van een keukeneiland zijn er diverse opties waar u uit kunt kiezen wat betreft de interieurstijl. Bent u klaar voor een gehele make-over? Dan kunt u uw design keuken inrichten en voorzien van een unieke interieurstijl. Een stijl voor de keuken, accessoires, wanden en vloeren. Ook wanneer u tevreden bent over uw huidige keuken, is het mogelijk om een geschikt keukeneiland te kiezen. Een eiland dat past bij de sfeer, stijl en uitstraling van uw bestaande keuken.

Vooral bij een kleiner formaat keuken komen de praktische voordelen van een keukeneiland tot zijn recht. Een keukeneiland biedt de mogelijkheid voor meer kast- en opbergruimte. Pannen, voorraad eten of extra lades voor ingrediënten? Met deze extra opbergruimte kunt u heerlijk uitpakken!

 

Voordelen_van_een_keukeneiland

 

Creatieve mogelijkheden met keukeneiland inspiratie

Ga bij het uitzoeken van uw keukeneiland nog een stapje verder. Pak helemaal uit met de creatieve mogelijkheden die uw nieuwe keukenopstelling biedt. Bij alle soorten keukeneilanden is het namelijk mogelijk om een extra functie toe te voegen aan het keukenblok. Zo heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een keukenbar. Hiervoor zijn er meerdere opties wat betreft het gebruik van verschillend materiaal, accessoires en meubilair. Samen van een kopje koffie genieten aan het keukenblok is nog nooit zo sfeervol geweest! Heeft u nog ruimte over? Dan kunt u zelfs het eiland verlengen met een eettafel. Dat wordt met het hele gezin ultiem genieten van jullie prachtige woonkeuken!  

Interieurspecialisten

Hopelijk hebben wij u genoeg food-for-thought gegeven met onze keukeneiland inspiratie. Zo kunt u geïnspireerd de volgende stappen zetten naar uw droomkeuken. Neem contact met ons op wanneer wij u hierbij kunnen helpen. Met meer dan 15 specialisten op het gebied van interieur kunnen wij u van A tot Z begeleiding en verrassen met een uniek interieurontwerp en een uitvoering van grote kwaliteit.