houten_vloer_schooonmaken
Blogs, Nieuws

Houten vloer schoonmaken

Houten vloer schoonmaken is een belangrijke klus om zo de kwaliteit van uw mooie vloer optimaal te houden. U bent helemaal blij met uw prachtige houten vloer, dus deze wilt u uiteraard zo lang mogelijk mooi houden. De beste manier om de kwaliteit van uw vloer te behouden, is om deze op de juiste manier te onderhouden. En hoe zorgt u ervoor dat de vloer er mooi uit blijft zien? Met die vraag helpen wij u graag! 

Onderhoud houten vloer 

houten vloer aangebracht in een woonkamer

Om te beginnen geven wij u graag wat tips mee betreffende het onderhoud van uw  houten vloer. Voorkomen is beter dan genezen, dat is een gegeven. Zand of kleine steentjes kunnen gaan schuren over de vloer en zo ontstaan er krasjes in de toplaag van uw nieuwe houten vloer. Dit gebeurt sneller dan u denkt. Vaak neemt men dit onbedoeld mee wanneer schoeisel niet uitgaat bij binnenkomst. Vuil blijft aan de schoenen zitten en wordt zo van buiten naar binnen gebracht. Om dit te voorkomen is het praktisch om een mat te kopen zodat de schoenen bij binnenkomst geveegd kunnen worden. Deze deurmat zal tevens het vocht absorberen. Om uw vloer goed schoon te houden, raden wij u aan om regelmatig te stofzuigen of schoon te maken met een stofwisser. Denk hierbij aan het borstelopzetstuk en ten slotte is het altijd wenselijk om meubilair aan de onderkant te voorzien van een beschermings-pad zodat er geen krassen ontstaan bij het verschuiven.

Voorbereiding

Voordat u met sop in de weer gaat, is het wenselijk om de vloer eerst voor te bereiden. In deze voorbereiding veegt u de vloer aan met een zachte bezem. Dit om er zeker van te zijn dat zand en ander soort vuil, dat kan zorgen voor beschadiging, opgeruimd is. U kunt hiervoor ook een parketborstel voor de stofzuiger aanschaffen. Let op dat bezems of borstels zacht zijn. Stugge bezems en borstels kunnen de vloer beschadigen.

Dweilen

Na de voorbereidingen kunt u gaan dweilen. Gebruik geen reguliere schoonmaak- middelen; deze reinigingsmiddelen bevatten agressieve componenten en zijn zeer slecht voor houten vloeren. Dit kan de kleur aantasten, of er kunnen vlekken ontstaan die onherstelbaar zijn. Wanneer u op deze manier de houten vloer behandelt, gebruik dan ten alle tijden een licht vochtige dweil en een lauw sopje. Met een hele natte dweil brengt u schade toe aan de vloer! Tevens is het belangrijk dat er niet te veel temperatuurverschil is in het huis. Zorg voor de perfecte omstandigheden waarin de houten vloer zo snel mogelijk kan opdrogen. Op deze manier is een houten vloer schoonmaken zo gepiept!

Houten vloer reinigen

Wat voor soort schoonmaakmiddel kunt u het beste gebruiken bij het schoonmaken van een houten vloer? Eigenlijk is een reinigingsmiddel niet nodig om de kwaliteit te behouden. Het is mogelijk om alleen water te gebruiken of, wanneer het nodig is, gebruik te maken van een beetje schoonmaakazijn. Mocht u liever een schoonmaakmiddel willen gebruiken, dan is het een goed idee om een reiniger te kopen die speciaal voor dit doel gemaakt is.

pvc_vloer_schoonmaken

Meer informatie over een houten vloer?

Heeft u meer vragen over uw houten vloer? Onze specialisten kunnen alle vragen voor u beantwoorden. Bij Rijvo zijn wij gespecialiseerd in het leggen van unieke en stijlvolle vloeren, waaronder houten vloeren, maar ook laminaat vloerenPVC vloeren en vloertegels. Wij voorzien u graag van deskundig advies over de beste vloer voor uw interieur. Kom vrijblijvend langs in onze showroom om samen de mogelijkheden te bekijken. Wilt u liever eerst telefonisch contact opnemen? Geen probleem, wij staan voor u klaar!

Brochure afbeelding Download onze brochure