bijkeuken_inrichting
Blogs

Bijkeuken inrichting en creatieve interieurtips

Wanneer u de ruimte heeft voor een bijkeuken, kunt u heerlijk creatief uitpakken. De interieurspecialisten van Rijvo bieden u moderne en unieke bijkeuken inrichting wooninspiratie aan. Ons creatieve team heeft door middel van jarenlange ervaring binnen de markt van woning interieur de kennis opgedaan. Zo kunnen zij u voorzien van interieuradvies, woonontwerp en totale inrichting voor uw woning. Graag nemen wij u mee door de mogelijkheden voor een functionele, praktische en bovendien eigentijdse bijkeuken.

Optimaal gebruik maken van uw bijkeuken inrichting

De allereerste stap naar een functionele bijkeuken, is uiteraard de functie van de ruimte te bepalen. Waarvoor wilt u deze extra ruimte gebruiken? Neem hier uitgebreid de tijd voor zodat u niet achteraf het gevoel krijgt dat u niet alle mogelijkheden heeft benut. Bekijk in combinatie met de omvang van de ruimte, welke faciliteiten u wilt implementeren. Een goede tip hierbij is ook de buitenomgeving van de bijkeuken mee te nemen. Grenst uw bijkeuken aan de achtertuin? Loopt de bijkeuken door naar sanitaire ruimtes? In combinatie met deze omgevingsfactoren kunt u het doel van de bijkeuken vaststellen. Wanneer uw bijkeuken een doorgang naar de achtertuin is en u groene vingers heeft, is het uiteraard verstandig om een toolstation in te bouwen. Zo kijkt u naar wat het beste bij u persoonlijk past.

bijkeuken met grijze wandkast voorzien van lades, opbergruimtes en een ingebouwde wasmachine.

Mogelijkheden bijkeuken inrichting

Er zijn tal van mogelijkheden om een bijkeuken effectief in te richten. U kunt voor één functie kiezen, zoals een kantoorruimte, of een combinatie om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. Meerdere mensen zijn sinds de COVID-epidemie thuis gaan werken. De bijkeuken kan hierbij helpen om een passende werkplek te creëren die afgezonderd is van de rest van het huis. Deze werkplek is goed te combineren met bijvoorbeeld een garderobekast of een berging. Hieronder hebben wij een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

  • Washok
  • Berging
  • Werkplaats
  • Afvalopslag
  • Kantoorruimte
  • Huisdierenverblijf
  • Garderobe of  kastruimte
  • Extra entree van het huis en stalling van fietsen
  • Verlenging van de keuken met extra keukenblad
  • Verlenging van de keuken in de vorm van een voorraadhok

Voorzieningen in de bijkeuken

Vervolgens kunt u in kaart brengen welke voorzieningen u nodig heeft om het doel van de inrichting van de bijkeuken te realiseren. Heeft u bijvoorbeeld wateraansluitingen nodig voor uw wasmachine? Electra voor een extra keukenblok? Of punten om de temperatuur te kunnen regelen? Breng dit in kaart zodat de basis goed staat. Daarbij kunt u een lichtontwerp maken naar wens. Is de ruimte voorzien van natuurlijk licht en heeft u zonwering nodig? Of is het een afgesloten ruimte en heeft u daarom meer lichtpunten nodig? Kom niet voor verrassingen te staan en regel deze zaken voordat u gaat inrichten.

interieurstijl_en_inrichting_bijkeuken

Interieurstijl en inrichting bijkeuken

Wanneer de basis goed is kunt u heerlijk creatief zijn. Ontwerp naar wens en smaak uw perfecte bijkeuken. Denk hierbij aan de aankleding van vloeren en wanden. Daarna kiest u voor de nodige kasten, machines, accessoires en bijpassende interieurstijl. Zorg ervoor dat uw machines en opbergsystemen passend zijn bij de eventuele kasten of stellingen. Meten is weten! Houd ook rekening met ruimte voor eventuele leidingen, of laat Rijvo dit allemaal voor u regelen.

Als interieurstijl kunt u uw huiskamer of keukeninterieur overnemen, maar u kunt ook op een speelse manier variëren om de dynamiek fris en spannend te houden. Denk hierbij aan industrieel, landelijk of modern. Leuke woon- en keukenaccessoires kunnen bijdrage aan de sfeer en stijl.

Bijkeuken op maat

Bijkeuken op maat laten maken? Rijvo helpt u om uw ideale bijkeuken te realiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en maak een afspraak. U kunt ook altijd bij ons langskomen voor inspiratie en een persoonlijk gesprek!

 

Brochure afbeelding Download onze brochure